Familierecht

De roze wolk voor het huwelijk is voor veel mensen een reden om niet naar een notaris te gaan. Daar wordt toch alleen maar gesproken over enge en akelige dingen? Toch kan het heel verstandig zijn om voor het sluiten van een huwelijk bij de notaris te vragen wat met ingang van 1 januari 2018 het nieuwe huwelijksvermogensrecht is.

Bij een beperkte gemeenschap van goederen worden alle tijdens het huwelijk door de echtgenoten verworven goederen gemeenschappelijk. Alleen goederen die voor het huwelijk of tijdens het huwelijk door een erfenis of schenking worden verkregen, blijven kort gezegd van de echtgenoot die deze goederen heeft gekregen.

Als men meer duidelijkheid wil, bijvoorbeeld over een eigen zaak die men tijdens het huwelijk wil beginnen, is een bezoek aan de notaris nodig voor het maken van huwelijkse voorwaarden. Handig is om dit voor het huwelijk te doen en niet nadat er gehuwd is, want dan moet de bestaande huwelijksgemeenschap eventueel verdeeld worden met alle kostenverhogende handelingen van dien.

Ook op het gebied van samenlevingscontracten, schenkingen. leningen en andere zaken die in het familierecht spelen kan het notariskantoor van Hoogeveen u van dienst zijn. Maak gerust een afspraak om uw eigen persoonlijke situatie te bespreken en te bezien of er zaken notarieel geregeld moeten worden.